Sari la conținut

Capul lui Vela, sub sabia lui Damocles, după denunțul acordului MAI-BOR de către președintele Iohannis

La scurt timp după ce președintele Klaus Iohannis a cerut Guvernului să regândească parteneriatul dintre MAI și Biserica Ortodoxă Română, care ar fi permis relaxarea condițiilor de carantină înainte de Paști, în spațiul public au început să apară cereri de demisie către ministrul de Interne Marcel Vela.

USR susține că retragerea lui Vela este „un act necesar menit să restabilească încrederea în capacitatea Guvernului de a gestiona criza prin care trecem, precizând că, „cu cât se va petrece mai repede (demisia, n.r), cu atât mai bine.”

Sănătatea populației nu trebuie pusă în pericol din meschine calcule politice. Guvernul PNL trebuie să gestioneze criza cât mai bine pentru țară, nu pentru scorul electoral, arată reprezentanții USR.

La rândul său, fostul președinte Traian Băsescu a avut o reacție extrem de dură la adresa ministrului de Interne, despre care spune că este „o altă stea a demagogiei de ultimă speță domină”.

Marş afară din guvern nenorocitule!
Încet, dar sigur, ministrul de interne reușeşte să devină panarama publică numărul 1 (…) licheaua vrea mai multă glorie şi atunci merge până acolo încât de la tribuna Ministerului de Interne începe să coordoneze activităţile BOR mergând până la a face pulbere toată acţiunea de protejare a populaţiei prin izolare (…), a scris Traian Băsescu pe o rețea de socializare.