Sari la conținut

Marcel Ciolacu, premierul desemnat al României

Președintele Klaus iohannis l-a desemnat prim-ministru pe Marcel Ciolacu, președintele PSD, la o zi după ce Nicolae Ciucă, președintele PNL, și-a depus demisia.

Coaliția de guvernare a decis acum un an și jumătate să funcționeze pe un model nou pentru România, cu o schimbare a premierilor la jumătatea perioadei de guvernare. Acest model a funcționat până acum foarte bine și sunt încredințat că va funcționa și în continuare (…) România, în această perioadă, a trecut prin mai multe crize și, datorită felului prin care Coaliția și Guvernul condus de domnul Ciuca au lucrat, România a trecut cu bine de criza energetică, de inflație, avem creștere economică și toate acestea sunt rezultatul unei munci intense (…) românilor li s-a promis stabilitate și au primit stabilitate. (…) (Îl – n.r.) desemnez pentru poziția de prim-ministru al României pe domnul Marcel Ciolacu, pe care îl invit să formeze un guvern al coaliției, a declarat iohannis, urându-i „mult succes in negocierile pentru formarea Guvernului”.

A urmat prima declarație a lui Marcel Ciolacu în calitate de premier desemnat, declarație care a dezvăluit mai multe linii politice trasate de liderul social-democrat.

Domnule președinte, în primul rând aș dori să vă transmit la mulți ani de ziua dumneavoastră. În al doilea rând, aș dori să îi mulțumesc domnului președinte al PNL, Nicolae Ciucă, pentru gestul de onoare pe care l-a făcut și n-aș dori să-i mulțumesc din postura de prim-ministru desemnat. Aș dori să-i mulțumesc din postura de român, pentru că prin gestul său, România a trecut într-o altă etapă, o etapă de democrație consolidată. Dacă Guvernul României condus de Nicolae Ciucă a adus și a fost despre stabilizarea României, îmi doresc ca viitorul guvern al României, condus de către mine, să fie despre economie și reforme, a declarat Ciolacu, susținând că noul Guvern va fi format până joi.

Locul României este în UE și NATO, indiferent cât caută unii să ducă România către altă direcție, a completat premierul desemnat, făcând, cel mai probabil, referire la AUR.

Descoperă mai multe la Politice.net

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura