Sari la conținut

Guvernul Ciolacu a fost învestit | Ce a spus premierul desemnat despre Educație

În a patra zi a rotativei guvernamentale, Guvernul format în jurul premierului desemnat, Marcel Ciolacu (PSD), a fost învestit cu 290 de voturi din cele 385 de voturi exprimate. Cu 95 de voturi împotrivă, noul Guvern și-a asigurat depășirea pragului necesar de 233 de voturi pentru. Nu a fost înregistrată nicio abținere de la vot.

Înaintea votului, liderul PSD a ținut un discurs în care a atribuit vina pentru situația din Învățământ Guvernelor post-decembriste, susținând că va livra rezultate „la milimetru” pe baza promisiunilor făcute înainte să preia funcția de prim-ministru.

Stimați colegi, întreaga lume este zguduită de probleme. Vremurile idilice în Europa și în lume au trecut. Astăzi vorbim despre o luptă crâncenă pentru supraviețuire a valorilor care au stat la baza societății în care trăim. Economiile suferă, extremismul pune democrațiile sub presiune, iar regimurile autoritare își invadează vecinii. În plus, creșterea prețurilor la energie și alimente are un impact devastator asupra oamenilor. Toate aceste lucruri au făcut ca tensiunile sociale să crească și am văzut, în ultimele săptămâni, cum diferite categorii sociale au coborât în stradă. Acestea sunt provocările (…) Suntem cu toții de acord că, în anul 2023, profesorii nu trebuie să își strige nevoile și disperarea pe străzi. Este evident că, începând cu anii ’90, acest stat nu și-a onorat contractul social și a neglijat Educația. Suntem aici din cauza greșelilor făcute timp de 30 de ani. Profesorii au obosit să tot spere că cineva le va reda demnitatea și respectul cuvenit în societate. De aceea, când vina vorba de Educație, speranța nu va fi o opțiune pentru mine; ca prim-ministru, voi livra la milimetru ce am promis, a declarat premierul desemnat, adresându-se Parlamentului.

*Foto: facebook.com/CiolacuMarcel

Categorii

ȘTIRI, PNL, POLITICE, PSD

Etichete

Descoperă mai multe la Politice.net

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura