Sari la conținut

UDMR riscă să-și piardă locul în Coaliție | Iohannis nu i-a salutat pe lideri

Liderii UDMR nu au intrat cu cei din PNL și PSD în întâlnirea cu șeful statului, care a dat mâna numai cu Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă și Varujan Pambuccian. Acesta ar putea fi încă un semn că UDMR ar putea fi exclus din Coaliția de guvernare, după ce au apărut multe informații în ultimele săptămâni potrivit cărora UDMR ar putea fi dat la o parte din Guvern.

Principalul motiv pentru o posibilă rupere a UDMR de PNL și PSD ar fi Ministerul Dezvoltării, pe care UDMR are șanse foarte mici să îl păstreze în urma rotativei guvernamentale. Cu toate acestea, UDMR ar putea renunța la Ministerul Dezvoltării, potrivit informațiilor disponibile, dacă ar primi în schimb Ministerul Energiei și dacă ar fi lăsat să păstreze Ministerul Mediului, conform G4Media.

Pe de altă parte, este foarte puțin probabil ca PNL să fie de acord să cedeze Mediul, spune sursa citată.

Antal Lorant, senator UDMR, a insistat că UDMR nu a părăsit negocierile.

Noi nu ne-am ridicat de la masa negocierilor și nici nu vrem, dar nu rămânem (cu orice preț – n.r.) în formatul guvernamental (…) rămânem la masa negocierilor, am lăsat portița deschisă pentru partenerii din Coaliție, a declarat membrul UDMR în cadrul unei emisiuni la Antena 3.