Sari la conținut

Îndemnul lui George Simion către români: „să-și amâne plățile la bugetul de stat, să le plătească anul viitor”

Președintele AUR, George Simion a încurajat românii să evite să-și plătească taxele și impozitele, deși autoritățile nu ar avea cum sî evite sancționarea persoanelor și firmelor care ar alege să nu-și facă plățile către stat la timp.

Fac un apel la toți românii la un anumit tip de grevă fiscală: să cumpere cât mai mult de la țărani, din gospodăriile țărănești, cât mai puțin fiscalizat, să-și amâne plățile la bugetul de stat, să le eșaloneze, să uite să le plătească, să le plătească anul viitor. Nu vor păți nimic. nu se întâmplă nimic, dar cu altă armă nu se poate lupta cu regimul Klaus Iohannis și cu premierul Marcel Ciolacu, a transmis președintele AUR.

Experții sunt de părere că o astfel de decizie ar afecta în primul rând românii.

Statul are toate pârghiile prin care îţi poate bloca firma, îți poate bloca activitatea, te poate sancționa de fiecare dată când nu plătești la timp un leu. Tot noi vom pierde, pentru că dacă nu ne vom plăti taxele la timp, statul ne va pune penalizări, așa că nu avem nimic de câștigat (…) Ratele bancare sunt titluri executorii, poți fi oricând executat silit dacă nu-ți plătești rata, mai mult, facturile la utilități, la energie, la apă, la gaze sunt, de asemenea, titluri executorii, a explicat consultantul economic Adrian Negrescu pentru Adevărul.

*Foto: facebook.com/george.simion.unire