Sari la conținut

Putin, foarte bolnav, potrivit unui oficial ucrainean de rang înalt

Kirilo Budanov, șeful serviciilor secrete militare din Ucraina, susține că președintele Rusiei, Vladimir Putin, ar fi bolnav de cancer și că nu ar mai avea foarte mult de trăit.

Este bolnav de mult timp; sunt sigur că are cancer. Cred că va muri foarte repede. Sper că foarte curând (…) Pur și simplu o știm – de la oameni, de la surse, a declarat șeful serviciilor secrete militare.

Este foarte dificil de stabilit cu exactitate dacă Putin suferă, într-adevăr, de o boală terminală sau neurologică. În timpul conflictelor, apar adesea speculații – sau chiar propagandă – privind starea de sănătate a celor mai importante persoane implicate.

Există, însă, mai multe clipuri video care ar putea servi drept dovezi că Vladimir Putin suferă de o boală gravă. Specialiști din mai multe domenii, de la analiști politici la experți în neurologie, au prezentat multe teorii în ultimii ani privind sănătatea șefului de stat al Federației Ruse, unii speculând că Putin ar avea boala Parkinson, din cauza felului în care își ține mâna dreaptă într-o poziție fixă atunci când merge. Alții au remarcat felul în care acesta se ținea de o masă în timpul unei întâlniri cu Aleksandr Lukașenko, președintele Belarusului, indicând dureri foarte mari.