Sari la conținut

USR trece Prutul

Președintele USR, Cătălin Drulă, a anunțat alături de Lilian Carp, deputat și vicepreședinte al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS, Republica Moldova) extinderea USR către Republica Moldova.

Carp este și președintele Comisiei pentru Securitate Națională, Apărare și Ordine Publică din Parlamentul Republicii Moldova. De asemenea, la conferința de presă a fost prezent și Dan Barna, vicepreședinte și responsabil de relații externe al USR.

Drulă a făcut referire la „relația românilor de pe cele două maluri ale Prutului”, amintind și de întâlnirea recentă cu Maia Sandu, președintele Republicii Moldova.

Deputatul PAS, membru al partidului Maiei Sandu, a făcut o serie de declarații foarte hotărâte cu referire la relațiile Republicii Moldova cu România.

Republica Moldova și România sunt doua state și o singură țară (…) Republica Moldova trebuie să revină acasă (…) a afirmat Lilian Carp. Întrebat dacă poate fi atât membru USR, cât și PAS, acesta a acordat următorul răspuns:

Legea nu interzice acest lucru. Pe teritoriul Republicii Moldova sunt membru PAS, pe teritoriul hotarelor României Mari sunt membru USR, a răspuns Lilian Carp.

Descoperă mai multe la Politice.net

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura