Sari la conținut

Marcel Ciolacu amenință cu alegeri anticipate în situația în care președintele Klaus Iohannis nu va fi de acord cu propunerea PSD pentru prim-ministru

Potrivit președintelui PSD, Marcel Ciolacu, coaliția de guvernare nu ar putea suporta un refuz al președintelui României de a confirma în funcția de premier propunerea PSD, care urmează, conform înțelegerii cu PNL, să preia guvernarea în mai 2023.

Dacă PSD îşi desemnează premierul în baza acordului de rotaţie şi preşedintele Klaus Iohannis nu e de acord cu persoana şi desemnează alt premier PSD, se intră în instabilitate politică. Dar nu cred că Iohannis nu va pune premier PSD, a declarat președintele PSD, Marcel Ciolacu.

Astfel, dacă președintele Iohannis nu confirmă propunerea PSD pentru funcția de premier anul viitor, este foarte probabil să aibă loc alegeri anticipate, ceea ce ar aduce schimbări majore calendarului alegerilor din 2024, când, în conformitate cu duratele tuturor mandatelor, vor avea loc atât alegerile locale, cât și cele parlamentare, europarlamentare, respectiv alegerile prezidențiale.

Alegerile anticipate cred că vor fi doar în cazul în care această coaliţie nu va mai funcţiona. Eu nu mai văd altă construcţie politică care să ducă la o stabilitate politică necesară într-o asemenea perioadă. Eu cred că suntem nişte oameni politici serioşi, care ne vom respecta cuvântul dat şi rotaţia va avea loc în luna mai. Preşedintele României are atribuţiile de a desemna prim-ministrul, dar în momentul în care există un acord public, de altfel, pe care sunt ferm convins că îl ştie şi preşedintele României, că în luna mai se va face această rotaţie, nu cred că de această dată nu va desemna persoana pe care o va hotărî Partidul Social Democrat, a adăugat liderul PSD.

Descoperă mai multe la Politice.net

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura