Sari la conținut

Mircea Geoană, un nou semnal al intenției de a candida la alegerile prezidențiale

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a ținut un discurs ce poate fi interpretat drept discursul unui potențial candidat pentru funcția de șef al statului. Acesta a mai candidat la alegerile prezidențiale, pierzând în favoarea lui Traian Băsescu în 2009.

Am crezut că, odată cu integrarea euro-atlantică a României, misiunea generației noastre s-a încheiat. M-am înșelat. Adevărata noastră misiune de-abia acum începe. De aceea spun toate aceste lucruri, astăzi, aici, a declarat Mircea Geoană.

Punctele cele mai importante asupra cărora Geoană s-a oprit în discursul său includ locul României în Europa, dezvoltarea unui „Nou Proiect Național”, punerea în valoare a relevanței și locației strategice a României, regândirea rolului statului, un nou model economic și reclădirea reputației României.

În acest moment, este greu de stabilit cu certitudine din partea cărui partid ar candida, deși cea mai sigură predicție ar fi Partidul Social Democrat, din partea căruia a candidat în trecut și care nu a desemnat un candidat la alegerile prezidențiale din 2024 până acum.

*Foto: Captură video youtube.com/c/MirceaGeoanaOfficial

Descoperă mai multe la Politice.net

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura