Sari la conținut

PSD câștigă bătălia moțiunilor de cenzură. Social-democrații au cele mai mari șanse să dărâme guvernul lui Cîțu cu voturile PSD, USR-PLUS și AUR

PSD pare să câștige bătălia moțiunilor de cenzură în fața USR-PLUS și AUR, cu ajutorul PNL. Social-democrații au cele mai mari șanse să dea jos Guvernul Cîțu, moțiunea de cenzură semnată de 157 de parlamentari PSD și depusă astăzi în Parlament urmând să fie citită joi și apoi dezbătută și votată săptămâna viitoare.

În ce privește moțiunea de cenzură USR-PLUS & AUR, ținută la sertar în repetate rânduri, aceasta a fost amânată chiar și astăzi în ciuda unei decizii a Curții Constituționale care a hotărât ca inițiativa să-și urmeze traseul legal.

Nici PSD, nici PNL nu au considerat însă în ședința Birourilor Permanente organizată pentru a dezbate calendarul celor două moțiuni de cenzură că cea semnată de USR-PLUS & AUR ar trebui să aibă un deznodământ. Justificările diferă de la partid la partid, PSD ridicând obiecții de constituționalitate, iar liberalii avansând nevoia de a aștepta pentru motivarea judecătorilor CCR.

Oricare va fi moțiunea de cenzură care va ajunge la vot, USR-PLUS și AUR au anunțat că o vor susține. Matematic așadar, există o majoritate politică pentru înlăturarea guvernului PNL, iar zilele lui Florin Cîțu la șefia Executivului sunt numărate.