Sari la conținut

Un deputat USR-PLUS pune pe masă ieșirea de la guvernare / Nimic nu s-a schimbat fundamental de la 10 august 2018

Nicio schimbare fundamentală în funcționarea statului român nu a avut loc de la 10 august 2018 până în prezent, afirmă deputatul USR-PLUS Mihai Polițeanu, care subliniază că „nicio reformă fundamentală pentru care am fost atunci în stradă, dar și în toți anii de după Colectiv și OUG 13, nu a fost dusă la capăt”, în ciuda faptului că atât membrii USR-PLUS, cât și colegi din societatea civilă au ajuns în structurile de conducere a statului.

Ce s-a schimbat în mod fundamental în funcționarea statului român după 10 august 2018? NIMIC.

Nicio reformă fundamentală pentru care am fost atunci în stradă, dar și în toți anii de după Colectiv și OUG 13, nu a fost dusă la capăt. Mai mult, reprimarea violentă a demonstrației nu a fost investigată, iar vinovații nu au fost pedepsiți. (…) Între timp, eu și alți colegi din societatea civilă am ajuns în Parlament, în consiliile locale și județene sau în ministere. Și nimic din ce ne dorim nu a devenit realitate: reforma legilor Justiției, desființarea Secției speciale, repornirea luptei anticorupție, reforma legilor electorale, reforma legii adunărilor publice, depolitizarea educației, eliminarea pensiilor speciale etc. a transmis acesta pe pagina Facebook.

Deputatul USR-PLUS pune pe masă ieșirea de la guvernare a partidului din care face parte, susținând că aceasta nu mai trebuie să fie un motiv de inacțiune politică, ci o opțiune.

Oamenii încep să reproșeze toate aceste lucruri și pe bună dreptate. Da, există și explicații: aproape toate aceste proiecte majore de reformă au fost blocate de refuzul UDMR și/sau PNL de a le accepta. În aceeași măsura, cred că există și o lipsă de fermitate a noastră, a USR PLUS, în relația cu partenerii de guvernare, generată, poate, de frica de a nu pierde locul la masa guvernării.

Or românii nu ne-au trimis doar să ocupăm un scaun la Guvern, ci să reformăm România. Ieșirea de la guvernare nu trebuie să mai fie un motiv de paralizie în acțiunea noastră politică, ci o opțiune, chiar dacă ultima, în promovarea și susținerea de reforme curajoase, a continuat acesta.

*Sursă foto: facebook.com/MihaiPoliteanuPloiesti

Descoperă mai multe la Politice.net

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura