Sari la conținut

PSD și AUR îl vor pe Barna plecat din funcțiile publice, după ce liderul USR-PLUS a fost reclamat la DNA de DLAF

Și PSD și AUR îl vor pe Dan Barna plecat din funcții publice, social-democrații cerând demisia acestuia din funcția de vicepremier, în timp ce partidul condus de George Simion vrea demiterea „urgentă” a lui Barna din funcțiile publice pe care le deține.

Reamintim că astăzi Newsweek a anunțat că Dan Barna a fost reclamat de către Departamentul de Luptă Anti-Fraudă la DNA, pentru „posibila săvârșire a unor fapte de natură penală” în cadrul proiectelor europene în care a fost implicat Barna înainte de 2016.

Liderul USR-PLUS nu are până la acest moment nicio informație oficială de la DLAF privind implicarea sa în vreo notă de constatare care să fie trimisă la DNA, potrivit declarațiilor acestuia:

Nu am nici o informație oficială despre existența vreunui dosar pe numele meu. Nu am nicio informație despre existența vreunei fapte care să îmi fie imputată de DLAF sau de vreo altă instituție a statului, pentru că nu există niciuna, a transmis Dan Barna în replică la informațiile apărute în spațiul public cu privire la ancheta în care este implicat.