Sari la conținut

E oficial: Pensiile magistraților nu pot fi eliminate, spune ministrul Justiției, Stelian Ion

Eliminarea pensiilor speciale ale magistraților nu e posibilă, a afirmat astăzi ministrul Justiției, Stelian Ion, care a precizat că se dorește în schimb să se ajungă „la un nivel echilibrat, cât mai aproape de salariu” al acestora.

Sunt discuţii care se derulează. Vor fi prezenţi la aceste discuţii de astăzi şi reprezentanţii sistemului judiciar, preşedintele CSM, doamna preşedintă a Înaltei Curţi şi doamna procuror general şi vom discuta şi astăzi, poate şi în altă zi despre problema pensiilor, dar nu în ideea de a se elimina efectiv aceste pensii, pentru că nu este posibil. Ştim foarte bine, au fost încercări de-a lungul timpului, am tras semnale de alarmă de-a lungul timpului să nu se creeze această iluzie în spaţiul public şi să nu se hrănească acest discurs că aceste pensii pot fi eliminate în totalitate. Aceste pensii de serviciu sunt protejate de Constituţie şi de deciziile Curţii Constituţionale, a declarat Stelian Ion.

Potrivit ministrului Justiției, este important să se ajungă „la un nivel echilibrat, cât mai aproape de salariu, aşa cum spun şi normele europene şi cum sugerează şi criteriile internaţionale”.

*Sursă foto: facebook.com/Stelian.Ion.USR.PLUS