Sari la conținut

USR-PLUS îl ține din scurt pe Florin Cîțu: Premierul nu poate să remanieze un ministru USR PLUS fără acordul nostru în Coaliție

Remanierea unui ministru din USR-PLUS prin decizie unilaterală a premierului echivalează cu remanierea întregii coaliții de guvernare, potrivit declarațiilor vicepremierului Dan Barna, care a precizat că „nu există varianta în care premierul ia cu mâna un ministru de la noi fără acordul nostru”.

Premierul poate să remanieze un ministru din partid, dar asta presupune remanierea întregii coaliții. Nu există varianta în care premierul ia cu mâna un ministru de la noi fără acordul nostru. Nu există nici varianta ca eu, unul dintre liderii Coaliției, să facă acest lucru cu un ministru PNL. Restul sunt speculații, glume, a declarat Dan Barna pentru Digi24.

În urmă cu câteva zile, prim-ministrul Florin Cîțu declara că, dincolo de evaluările care pot fi făcute în cadrul coaliției PNL-USR-PLUS în ce privește performanța miniștrilor actualului Cabinet, decizia unei eventuale remanieri se află în mâna premierului, „pentru că avem un singur premier, evaluează performanța miniștrilor și execuția bugetară și apoi luăm decizii”.

Se pot face evaluări în coaliție, dar deciziile de a vedea evoluția sau execuția bugetară se face de către prim-ministru. Execuția bugetară este simplu de văzut, nu trebuie să fie la coaliție (…) avem execuția bugetară, care este transparentă. Avem acest buget, vedem cum a fost execuția până la jumătatea anului și vom lua decizii. Unele decizii vor fi de a reduce din bugetul ministerului respectiv, dacă nu a fost făcută execuția. Dacă vedem o execuție foarte proastă, s-ar putea să avem nevoie de un alt expert în acel moment. Dar așa se lucrează peste tot în lume, inclusiv în sectorul privat, a precizat prim-ministrul Florin Cîțu.

Descoperă mai multe la Politice.net

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura