Sari la conținut

Doar 1 din 4 români are încredere în Guvernul lui Florin Cîțu

Doar 25% dintre români consideră că Executivul condus de Florin Cîțu va avea rezultate mai bune decât fostul Cabinet PNL, arată datele unui sondaj IRES. 58% dintre cei chestionați cred, totodată, că Guvernul Cîțu nu-și va duce la capăt mandatul de 4 ani.

La întrebarea „În comparație cu guvernul Orban, credeți că acest guvern va avea o prestație…?”, doar 25% dintre respondenți consideră că actualul Cabinet va fi mai performant decât Guvernul Orban, în timp ce 32% dintre aceștia cred că prestația actualului Executiv va fi mai slabă.

Interesant este că, în rândul susținătorilor formațiunilor politice parlamentare, nici votanții PNL și USR-PLUS nu creditează Cabinetul Cîțu cu multă încredere: doar 36% dintre aceștia consideră că actualul guvern va fi mai performant, în timp ce 29% dintre susținătorii PSD și 13% dintre votanții AUR au aceeași părere.

Sondajul de opinie a fost efectuat în perioada 7-8 ianuarie 2021, pe un eșantion de 1.030 de persoane cu vârsta de peste 18 ani, având o eroare maximă tolerată ± 3,1%.

Descoperă mai multe la Politice.net

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura