Sari la conținut

Primul pas spre un posibil acord? Toate variantele sunt pe masă, au spus la unison Orban, Barna și Kelemen

Toate soluțiile propuse până acum pentru formarea noului Guvern sunt pe masă, iar fiecare dintre cele trei formațiuni politice este dispusă la concesii, au declarat astăzi liderii PNL, USR-PLUS și UDMR într-o declarație comună.

Am stabilit să reluăm discuțiile pentru formarea unei majorități. Ce am stabilit e să reluăm discuțiile și vom comunica împreună rezultatul și evoluția discuțiilor pe măsură ce se ajunge la înțelegeri pe diferite teme. Toate variantele sunt pe masă, a declarat Ludovic Orban.

În întâlnirea de azi fiecare parte și-a exprimat o anumită flexibilitate. Suntem dispuși să găsim o soluție care să ducă la o soluție stabilă. Azi de la ora 17.00 colegii încep să lucreze pe programul de guvernare. Mâine continuăm discuția pe partea politică. Fiecare partid și-a exprimat mandatul, suntem în faza negocierii, a spus și Dan Barna.

Singura soluție bună pentru România este această majoritate. Toate soluțiile rămân pe masă din punct de vedere politic. Vom găsi o echilibrare până la finalul negocierilor pe toate palierele.
Sunt convins că până la sfârșitul anului să avem un guvern funcțional fiindcă intenția noastră e să avem o guvernare responsabilă, o guvernare eficientă, corectă și binele să primeze. Restul totul se poate discuta și se poate ajunge la o înțelegere, a precizat liderul UDMR, Kelemen Hunor.

Acesta ar putea fi primul pas spre încheierea unui acord între cele trei formațiuni politice, după scandalul negocierilor care au început în weekend.

Reamintim că există 5 variante de lucru pentru formarea viitoarei coaliții de guvernare:

PNL

  • Ludovic Orban premier, Florin Cîțu șef la Camera Deputaților.
  • Florin Cîțu premier, iar Ludovic Orban la Camera Deputaților.

USR-PLUS

  • Florin Cîțu premier, USR la șefia Camerei Deputaților, PNL la șefia Senatutlui.
  • Dacian Cioloș premier, PNL la șefia Camerei Deputaților, PNL la șefia Senatului.

UDMR:

  • Premier PNL, cu USR-PLUS și UDMR la șefia celor două Camere ale Parlamentului.