Sari la conținut

PNL, USR-PLUS și UDMR au semnat acordul de guvernare

Ludovic Orban, Dan Barna, Dacian Cioloș și Kelemen Hunor – liderii partidelor care vor forma următorul Guvern – au semnat în această seară acordul de guvernare pentru următorii 4 ani, în cadrul unei ceremonii la care a fost prezent și premierul susținut de coaliție, Florin Cîțu.

Aceștia au vorbit despre responsabilitatea pe care și-o asumă în prezent, ca și despre nevoia de stabilitate a țării noastre.

Suntem hotărâţi ca, în cel mai scurt timp, să dăm României un guvern responsabil, care să pună în practică un program de guvernare care să asigure creşterea calităţii vieţii fiecărui român, modernizarea României, a declarat preşedintele PNL, Ludovic Orban.

Acest program este rezultatul unui compromis responsabil pentru viitorul României, a precizat și copreședintele USR-PLUS, Dan Barna, subliniind totuși că există încă obiective ale Alianței care nu sunt prezente în programul de guvernare asumat.

Coaliţia este dovada unei maturităţi politice, a justificat însă partenerul său, Dacian Cioloş, care și-a exprimat încrederea că parteneriatul poate fi un moment de cotitură pentru România şi un început de modernizare a ţării.

Ne-am asumat o misiune, am format o majoritate parlamentară, pentru că în anii care urmează România are nevoie de stabilitate politică. A venit momentul să avem o guvernare stabilă, să existe predictibilitate. (…) a spus și liderul UDMR, Kelemen Hunor.