Sari la conținut

AUR, semnal de alarmă: Limba română în Ucraina este pe cale de dispariție

AUR solicită autorităților de la București intervenția statului român pentru menținerea statutului de limbă regională al limbii române în Ucraina, după ce Administrația Regională de Stat Cernăuți a anunțat decizia privind anularea acestuia.

Ucraina încalcă sistematic drepturile sutelor de mii de români din interiorul granițelor sale, iar autoritățile de la București dau dovadă de o pasivitate care fie denotă ignoranță, fie existența unor înțelegeri ascunse cu Kievul. Sunt state care au pus piciorul în prag și care și-au apărat etnicii aflați pe teritoriul Ucrainei, condiționând susținerea pentru integrarea europeană de respectarea drepturilor minorităților naționale. Președintele Klaus Iohannis și Ministerul Afacerilor Externe au ales, în schimb, să tacă, sau să se manifeste timid în apărarea comunităților românești din Ucraina, a transmis George Simion, copreședintele AUR, într-un comunicat de presă dat publicității astăzi.

Dispoziția Administrației Regionale de Stat Cernăuți nu corespunde prevederilor Constituției și angajamentelor internaționale ale Ucrainei, potrivit AUR, care susține că va apăra drepturile legitime ale românilor din Ucraina și îi va sprijini pe aceștia în demersurile lor constituționale, consfințite de Carta Europeană a Drepturilor Omului și de tratatele internaționale.

*Sursă foto: facebook.com/george.simion.unire

Categorii

AUR, ȘTIRI, POLITICE

Etichete