Sari la conținut

PMP va tipări pliante cu toți candidații care nu susțin reducerea numărului de parlamentari la 300

Partidul Mișcarea Populară va tipări mai mult de 100.000 de pliante cu fiecare candidat la alegerile parlamentare care nu susține reducerea numărului de parlamentari la 300 și eliminarea pensiilor speciale pentru membrii Legislativului și pentru primari.

Suntem singurul partid politic care a propus reducerea numărului de parlamentari la 300, iar toate partidele refuză implementarea a ceea ce au decis românii într-un cadru democratic acum mai bine de 10 ani. (…) Începând de săptămâna viitoare, PMP va tipări (…) peste 100.000 de pliante cu fiecare candidat care nu susţine eliminarea pensiilor speciale şi reducerea numărului de parlamentari. Pentru că, pe 6 decembrie, cetăţenii trebuie să ştie pe cine votează, a declarat liderul PMP în cadrul unei conferințe de presă.

O solicitare de asumare a angajamentului de a vota reducerea numărului de parlamentari și de a elimina pensiile speciale pentru parlamentari și primari în noul Legislativ a fost trimisă către 430 de candidaţi din întreaga ţară, capii de listă de la Camera Deputaţilor şi Senat din fiecare judeţ, inclusiv în Bucureşti şi în Diaspora, a mai spus Eugen Tomac:

Dacă 9 milioane de români au ieşit şi au spus, majoritatea dintre ei, că vor maxim 300 de parlamentari, niciun partid politic nu are voie să trateze cu indiferenţă, cu aroganţă şi cu dispreţ voinţa lor. (…) Prin urmare, pentru a fi siguri că nu doar în campania electorală promit partidele că vor susţine un asemenea demers şi îşi vor respecta acest angajament şi după alegeri, am transmis către 430 de candidaţi din întreaga ţară, capii de listă de la Camera Deputaţilor şi Senat din fiecare judeţ, inclusiv municipiul Bucureşti şi diaspora, reprezentanţii PNL, PSD şi ai altor partide, să semneze acest angajament prin care îşi asumă, acum în campanie, prin semnătura proprie, că vor vota reducerea numărului de parlamentari la 300. Dar nu doar reducerea numărului de parlamentari la 300, ci şi eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari şi pentru primari. Politicienii nu au dreptul să îşi creeze privilegii pentru ei. Nu există cetăţeni de două feluri, unii cu pensii speciale, alţii doar buni de plată, a adăugat acesta.