Sari la conținut

România tuturor posibilităților: Contestat de PSD ca discriminatoriu, sloganul USR-PLUS „O Românie fără hoție” a fost interzis de BEJ Dâmbovița

Sub pretextul că „instigă la ură, xenofobie” și că dezavantajează competitorii electorali, PSD Dâmbovița a contestat în instanță sloganul „O Românie fără hoție”, potrivit unor lideri ai Alianței USR-PLUS, care au publicat contestația depusă de social-democrați.

Biroul Electoral Dâmbovița a interzis promovarea sloganului pe motiv de „defăimare”, a anunțat apoi USR, precizând că va contesta decizia la Biroul Electoral Central.

Așteptăm motivarea deciziei pentru a înțelege ce anume este deranjant pentru vechile partide politice din mesajul USR PLUS. (…) nu vizează persoane sau un grup de persoane ci expune o valoare, un principiu, care își are ecou atât în Constituție cât și în legislația penală.

Este cel puțin bizar ca un partid politic, în acest caz PSD, să susțină că se simte discriminat prin faptul că ne dorim o Românie fără hoție, așa cum a formulat în plângerea către BEC Dâmbovița, au transmis reprezentanții USR-PLUS pe pagina Facebook.

Scandalul a avut ecou în Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, președintele acestuia susținând că sloganul USR-PLUS „nu e nicio incitare la ură, xenofobie sau discriminare”.

🤣🤣🤣Dacă nu te simți cu musca pe căciulă, nu văd de ce ar deranja acest slogan? Nu e nicio incitare la ură, xenofobie sau discriminare, a transmis acesta.

*Foto: USR-PLUS