Sari la conținut

De ce vrea Ludovic Orban alegeri în pandemie: Actualul parlament dominat de PSD este expirat și e un „pericol uriaș”

Actualul parlament dominat de PSD este expirat din punct de vedere politic și al legitimității și este un „pericol uriaș” pentru oameni, a declarat premierul Ludovic Orban, motivând astfel necesitatea desfășurării alegerilor generale în plină pandemie.

Pe 20 decembrie mandatul actualului parlament expiră. Oricum, actualul parlament dominat de PSD este expirat din punct de vedere politic, al legitimității și reprezintă un pericol uriaș pentru oameni. Dacă am menține actualul parlament, actualul parlament ar putea să mai facă un rău României, așa cum a făcut în ultimele luni. Pentru că există majorități care se formează în jurul PSD care dictează niște decizii total contrare intereselor generale ale României, a declarat Ludovic Orban, prezent la B1TV.

Premierul recunoaște că această campanie va fi atipică, urmând să se desfășoare în limitele restricțiilor impuse de Guvern, dar explică faptul că România urmează exemplul altor state în care s-au desfășurat recent scrutine electorale:

În România s-au organizat alegeri, duminica trecută. S-au organizat secții de votare pentru alegerile prezidențiale din Republica Moldova. În Statele Unite ale Americii s-au organizat alegeri prezidențiale. În toate țările europene s-au organizat alegeri. Alegerile parlamentare sunt fundamentale. Ele trebuie să dea un parlament legitim, care să fie conform cu voința actuală a cetățenilor români. Alegerile nu sunt un moft. Democrația înseamnă alegeri, a adăugat președintele, subliniind că alternativa ar fi ca Parlamentul să „numească în continuare oameni ca Renate Weber la Avocatul Poporului, Florin Iordache la Consiliul Legislativ, Dorneanu președinte la Curtea Constituțională”.