Sari la conținut

Tot mai multe nemulțumiri în USR: Deputatul Cornel Zainea demisionează și din partid și din Parlament

Deputatul USR Cornel Zainea și-a anunțat demisia atât din partidul condus de Dan Barna, cât și din Parlament, acuzând USR și PLUS că devin partide în care câştigă cine ‘are control pe filială’.

În 2016 am intrat în politică plin de entuziasm şi dorinţă. Nu ştiam cum trebuie construit un partid sau cum ar trebui să fie lucrurile în Parlament, dar am descoperit pe parcurs că ambele merg pe drumul greşit. Am luptat în USR pentru principiile şi valorile în care cred. Pentru interzicerea cumulului de funcţii care creează baroni locali. Pentru vot reprezentativ. Pentru transparentizarea cheltuirii sumelor forfetare ale parlamentarilor. Am vorbit sistematic despre meritocraţie, despre cum ar trebui să măsurăm performanţa unui parlamentar. Unele din aceste lupte le-am pierdut. USR şi se pare că şi PLUS devin partide în care câştigă cine ‘are control pe filială’. Demisionez din USR. Dar şi din Parlament, a scris acesta pe pagina Facebook.

Acesta adaugă faptul că în prezent, doar un mesaj politic extrem de puternic mai poate produce schimbările pe care societatea le așteaptă de 30 de ani și propune „Vot pentru persoane, nu pentru liste. Un stat în care oamenii ajung în funcții pe merit, nu un stat capturat de impostori”.

Într-un gest de onoare pe care îl consider obligatoriu, fiind ales deputat pe listele USR, mi-am dat și DEMISIA DIN PARLAMENT. Oricum ar fi urmat s-o fac în ultima zi de mandat, pentru a nu rămâne cu tinicheaua pensiei speciale agățate de coadă. E o discuție mai veche între parlamentarii USR, încă de la preluarea mandatelor, de care colegii mei sper să nu uite. Dacă corupția este considerată un CANCER al societății românești, cred că pensia specială este un fel de… COVID: îi omoară cu zile pe cei vulnerabili, în timp ce ”norocoșii” nu prezintă niciun fel de simptome! potrivit lui Zainea.