Sari la conținut

Majoritatea PSD din Parlament e un risc major pentru stabilitatea economică, avertizează Florin Cîțu

Majoritatea PSD din Parlament este un risc major pentru stabilitatea economică, avertizează ministrul liberal al Finanțelor, Florin Cîțu, potrivit căruia propunerile de creștere a cheltuielilor permanente (referire la măririle de pensii și alocații pe care PSD le folosește pentru a pune presiune asupra Guvernului) creează probleme de finanțare pentru întreg bugetul de stat.

(…) Există riscuri și politica fiscală trebuie ajutată. Pe de-o parte, așa cum avertizează agențiile de rating (așa cum am tot avertizat și eu) majoritatea socialistă din Parlamentul României reprezintă un risc major pentru stabilitatea economică. Propunerile de creștere a chetluielilor PERMANENTE fară niciun fel de sursă de finanțare creează probleme de finanțare pentru tot bugetul. Pe de altă parte, este nevoie de dobânzi reale zero sau negative care să susțînă efortul politicii fiscale, a scris șeful Finanțelor pe Facebook, în cadrul unui bilanț al măsurilor de politică fiscală luate de Executivul condus de Ludovic Orban.

Florin Cîțu amintește că ministerul pe care-l conduce a injectat sume-record în economia românească și a adoptat o politică fiscală anticiclică, urmând să păstreze această strategie pentru restul acestui an, „ singura soluție pentru a ne asigura că economia iese din această perioadă de criză cu factorii de producție aproape nemodificați”.