Sari la conținut

Data alegerilor locale, sub semnul întrebării? Apar primele semnale

Data alegerilor locare care ar trebui să aibă loc pe 27 septembrie rămâne incertă în ciuda faptului că președintele Klaus Iohannis a promulgat astăzi legea privind organizarea scrutinului electoral. Apar deja primele semnale că acesta ar putea fi amânat, din partea lui Ionuț Moșteanu, vicepreședinte USR și a lui Sorin Grindeanu, fost premier PSD care, în urma estimărilor Guvernului privind evoluția epidemiei de coronavirus, consideră necesară amânarea alegerilor.

În lumina datelor publicate astăzi de Guvern cu privire la evoluția epidemiei de coronavirus în România, potrivit cărora, în ritmul actual, am putea ajunge la 1.200-1.600 de cazuri noi de COVID-19 la jumătatea lunii august, organizarea alegerilor în 27 septembrie ar fi o iresponsabilitate, a afirmat astăzi vicepreședintele USR, Ionuț Moșteanu, care susține că președintele Klaus Iohannis „trebuie să cheme la consultări URGENT toate partidele parlamentare, medici și epidemiologi și să decidă amânarea alegerilor”.

Oricât de mult am vrea să scăpăm de PSD-iști din primării, la Pitești și în multe alte locuri, SĂNĂTATEA oamenilor trebuie să fie pe primul loc. O lună și jumătate de precampanie și una de campanie în 3.000 de localități, ziua votului cu 200.000 de oameni în aceeași cameră pentru 16 ore pe zi în comisiile din cele 19.000 de secții de votare ar duce la o catastrofă, arată Moșteanu într-un post Facebook.

„Varianta cu “e doar puțin COVID şi putem face alegeri” nu există”, afirmă și fostul premier PSD Sorin Grindeanu, care susține că, din cauza crizei sanitare și economice prin care trecem, prioritățile românilor nu sunt cele ale clasei politice, care se pregătește de alegeri.

Președintele României are obligația, ca lider responsabil ce se declară a fi, să își asume rolul constituțional și să pună capăt acestei situații. Nu poți să vorbești de infectări și decese și să susții, în continuare, organizarea de alegeri. Rezolvați criza sanitară, rezolvaţi criza economică ce poate avea efecte extrem de periculoase și o fi apoi timp și pentru alegeri, a scris și Grindeanu pe pagina Facebook.

Descoperă mai multe la Politice.net

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura