Sari la conținut

Robert Negoiță își face partid pentru locale / Nu se mai regăsește în PSD, dar poate colabora cu ProRomânia

Primarul Sectorului 3 al Capitalei, care candidează în acest an pentru un nou mandat, a anunțat astăzi lansarea noii sale formațiuni politice: Partidul București 2020, „un partid local, cu ambiții exclusiv locale”, creat cu obiectivul de a avea candidați la nivelul întregii Capitale.

Noul președinte București 2020 a precizat că nu se mai regăsește în PSD, partidul pe care l-a părăsit în urmă cu puțin timp, dar nu exclude o posibilă colaborare cu ProRomânia, formațiunea politică a lui Victor Ponta, în vederea alegerilor locale din acest an.

Pentru toţi cei care au urmărit în ultimii ani declaraţiile mele publice, anunţul de astăzi nu este o surpriză. Spun de suficient timp că nu mă mai regăsesc în PSD, că locul meu nu mai poate fi într-o formaţiune politică a cărei reformare rămâne un deziderat perpetuu.

De asemenea, în ciuda interesului manifestat de aproape toate formaţiunile politice din acest moment, am considerat că este momentul acum să propun locuitorilor Capitalei o schimbare de paradigmă politică. Adică un partid local, cu ambiţii exclusiv locale, aproape de nevoile oraşului, pornit de la zero, ca o maşină nouă ce-i aşteaptă pe toţi să-şi ia inima în dinţi şi să se urce la volan pentru a putea schimba în bine oraşul în care trăiesc, a declarat Robert Negoiță.

O „Politică. Altfel” – asta propune noul partid al primarului Sectorului 3 din București – „99% muncă, 1% politică la nivel local”, a precizat totodată Negoiță.