Sari la conținut

Alexandru Dimitriu, candidat USR-PLUS la Sectorul 5 din București: „Administrația locală în acest moment are un deficit enorm de bun simț și de empatie”

Alianța USR-PLUS și-a prezentat ieri candidații la primăriile celor 6 sectoare ale Bucureștiului, într-un eveniment-fulger în care toți cei care vor intra în cursa electorală pentru Capitală în această toamnă din partea Alianței au vorbit pe scurt despre programul lor.

Alexandru Dimitriu este visătorul grupului „celor 6” candidați propuși de Alianța USR-PLUS pentru scrutinul electoral local care va avea loc în această toamnă pentru primăriile Capitalei. Potrivit acestuia, administrației locale îi lipsește în prezent bunul simț și empatia, cetățenii fiind prinși astăzi „într-o administrație obtuză și coruptă”. Este timpul „oamenilor buni”, adaugă Dimitriu. Ai „oamenilor buni” din USR-PLUS.

Redăm mai jos declarația lui Alex Dimitriu de la evenimentul de lansare a candidaturii sale la Primăria Sectorului 5 din Capitală:

De ce candidez pentru această demnitate? În primul rând pentru că sunt un cetățean al Sectorului 5, născut în București și supărat pe modul în care este administrat sectorul în care locuiește. Sectorul 5 este despre locuitorii săi, este despre societățile care-și au sediul aici, este despre oamenii care vin și muncesc în sectorul nostru. Politica, pe de altă parte, este despre oamenii pe care trebuie să-i servim, despre bunăstarea pe care trebuie să o aducem, despre nivelul de trai crescut și, într-un cuvânt, despre bucuria pe care trebuie să o transmitem vecinilor noștri, oamenilor pe care-i întâlnim în trafic, în parcuri sau în piețe.

Administrația locală în acest moment are un deficit enorm de bun simț și de empatie. Aceasta este o problemă, o alta foarte îngrijorătoare este legată de modul în care sunt cheltuiți bani publici – mai degrabă cum sunt furați și risipiți. Toate ilegalitățile produse în Sectorul 5 sunt cauzate de feudalismul grosolan cu care este condusă administrația Sectorului 5. Politicienii care sunt acum la putere nu au în gând interesul cetățeanului; singurul lor gând este cum să evolueze financiar prin politică – cu alte cuvinte, să se căpătuiască prin politică. Or, dacă așa stau lucrurile, actualii primari, actualul primar de la Primăria Sectorului 5 nu are cum să-și îndeplinească menirea – menirea sa este să servească populația. Dat fiind faptul că asta este gândirea celor care ne conduc, noi suntem prinși, încătușați, legați de mâini într-o administrație obtuză și coruptă.

Este timpul să schimbăm acest lucru – vreau și pot să fac așa ceva. Eu, împreună cu echipa mea, putem să aducem schimbarea de care avem nevoie și să redăm sectorul 5 oamenilor, cetățenilor care locuiesc aici. Mai mult, vom reuși să scoatem PSD-ul din tot Bucureștiul. În acest moment, în Sectorul 5 avem un personaj care s-a catapultat în București și a avut ca singură dorință să-și pună chipul și numele pe orarele elevilor, pe mașinile de salubrizare, pe casete luminoase, chiar și pe caietele și cărțile elevilor din Sectorul 5.

Îl anunț pe primar că primarul nu este Gioconda, nu e un tablou care să fie pictat prin Sectorul 5, iar Sectorul 5 nu este muzeul lui, Sectorul 5 este al nostru, al populației, și atunci Daniel Florea, tu trebuie să pleci acasă, tu trebuie să lași administrația pe mâini bune, pe mâini competente.

În ceea ce mă privește, în ultimii 17 ani mi-am construit o carieră solidă, am acumulat o experiență vastă și am învățat din fiecare loc de muncă pe care l-am avut, fie că vorbim despre magazioner, agent de vânzări, redactor de carte, avocat sau cadru didactic universitar, din toate aceste locuri de muncă eu am avut de învățat și îmi doresc ca toată această experiență să fie pusă în slujba Sectorului 5 și a cetățenilor săi. Este momentul să avem o administrație locală pe bune, o administrație locală în care profesioniștii sunt cei care gândesc programele și le implementează pentru și în beneficiul cetățenilor. Asta-mi doresc să fac în calitate de primar și este momentul ca oamenii buni din România să conducă Sectorul 5, oamenii buni ai Alianței USR-PLUS.