Sari la conținut

„Sunt Simona Spătaru și pentru asta am intrat în politică: după 30 de ani de la Revoluție, să schimbăm foaia.” – Candidatul USR-PLUS la Sectorul 4 din Capitală

Alianța USR-PLUS și-a prezentat ieri candidații la primăriile celor 6 sectoare ale Bucureștiului, într-un eveniment-fulger în care toți cei care vor intra în cursa electorală pentru Capitală în această toamnă din partea Alianței au vorbit pe scurt despre programul lor.

Nu e nicio îndoială: Simona Spătaru este cea mai bătăioasă dintre candidații Alianței USR-PLUS la localele din Capitală. În propriile cuvinte, vrea să „schimbăm foaia” și să ne scape de „un sistem corupt din temelii”.

Redăm mai jos declarația Simonei Spătaru de la evenimentul de lansare a candidaturii sale la Primăria Sectorului 4 din Capitală:

Eu sunt una dintre vocile acestea noi, un om intrat în politică foarte curând, cu colegii mei, prin 2018 (…) Cunosc problemele Bucureștiului, în mod particular ale Sectorului 4, pentru că acolo stau și vă spun că, după 30 de ani, am simțit nevoia să schimbăm foaia. Sunt Simona Spătaru și pentru asta am intrat în politică: după 30 de ani de la Revoluție, să schimbăm foaia.

Sunt mulți care poate au fost intimidați, și eu am fost una dintre ei, de a nu face acest pas. Cea mai mare parte din familia mea este plecată – deci n-au făcut acest pas – și eu, pentru copiii mei și pentru mine și pentru toți cei care cred asta, sunt aici: să facem acest pas împreună. Nu-mi doresc altceva decât să facem lucrurile transparent și curat și la stat – nu doar în familie, nu doar între noi, și la stat să facem același lucru.

Momentul este acum, nu mai târziu, pentru că dacă acum ne prezentăm la vot în Sectorul 4, nu vom scăpa doar de un primar al PSD-ului, noi vom scăpa de un sistem corupt din temelii. Vom schimba totul de la 0 și ne vom asuma lucruri pentru că, împreună cu colegii mei, îmi doresc ca acest sector să scape de eticheta „Sectorul clanurilor”. Nu se poate ca S4 să se numească „Sectorul clanurilor”. Și pentru asta noi vom lupta. Facem lumină – cu colegii mei suntem bine pregătiți și determinați să aducem totul pe masă: contracte și plăți până la ultimul leu și în felul acesta vă asigur că vom avea bani să construim; în felul acesta, resursele nu vor mai fi limitate, pentru că vor rămâne în buzunarele oamenilor, ele nu vor pleca în buzunare ascunse. Și vom construi – vom investi mai ales în școli, în educație – pentru că vreau ca toți copiii să facă niște alegeri curate peste niște ani, să cunoască ce înseamnă politica și să nu spună că este o mizerie de care trebuie să se ascundă.

Vom investi deci în educație, în școli mai bune, în școli curate, în școli care să primească copiii cu bucurie. Vom investi în mediu – trebuia să investească actualul primar într-o infrastructură pentru cartierele noi și trebuia mai ales să investească într-o infrastructură pentru antreprenorii mici și antreprenorii mari – Sectorul 4 are acest mare potențial, poate fi o altă Pipera și nu-l avem. (…) Delta Văcărești, o altă oportunitate ratată – e ce nu este un punct pe harta turismului din Capitală? (…)

Vă promit că vom construi împreună și că pentru toate investițiile nu se vor da șpăgi – de aceea vor fi bani. Vom analiza toate contractele și vom aplica legea și operatorul care va construi curat va fi un partener cu noi, cu administrația; nimeni nu va trebui să atace pe nimeni. Vom construi, vom fi tăcuți, că oamenii nu au nevoie de scandal și nu au nevoie de reclame plătite constinuu pentru a acoperi ceea ce se întâmplă și nu vom avea o Poliție Locală în care toată lumea spune că se află interlopi. Vă aștept la vot și vă rog să mă lăsați să fiu vocea voastră, a cetățenilor, și nu a celor care sunt certați cu legea.