Sari la conținut

„E timpul să aducem Sectorul 2 în secolul XXI”: Ce promite Radu Mihaiu, candidatul USR-PLUS la Sectorul 2 al Capitalei

Alianța USR-PLUS și-a prezentat astăzi candidații la primăriile celor 6 sectoare ale Bucureștiului, într-un eveniment-fulger în care toți cei care vor intra în cursa electorală pentru Capitală în această toamnă din partea Alianței au vorbit pe scurt despre programul lor.

De departe, Radu Mihaiu, candidatul USR-PLUS la Primăria Sectorului 2 al Capitalei, a promis cel mai mult dintre toți candidații Alianței: de la școli mai sigure la mai mult spațiu verde sau bolte verzi pentru fiecare stradă, până la mai multe locuri de muncă sau transport mai bun.

Redăm mai jos declarația lui Radu Mihaiu de la evenimentul de lansare a candidaturii sale la Primăria Sectorului 2 din Capitală:

Primăria Sectorului 2 a fost condusă până acum de personaje precum Neculai Onțanu, despre care Tribunalul București a spus că a luat mită, dar s-a prescris fapta, are acum la conducere un personaj precum Alin Drugău, care a fost condamnat definitiv pentru că a luat mită la Primăria Sectorului 2 și acum conduce adminitrația domeniului public. Primăria Sectorului 2 a fost prea mult timp scena șmenurilor, a combinațiilor, a șpăgilor și a șpăgarilor. Primăria Sectorului 2 și resursele Sectorului 2 au fost prea mult timp drenate către interese private, în loc să fie folosite în folosul cetățeanului. Pentru prea mult timp, Sectorul 2 a fost și a rămas cel mai murdar sector din Capitală, cel mai poluat, cu cel mai puțin spațiu verde și cel mai aglomerat.

E timpul să redăm Sectorul 2 cetățenilor. E timpul să renunțăm la taxa de habitat, care este un șmen făcut de corupții din Sectorul 2 astfel încât operatorul de Salubritate să încaseze un tarif cu până la 90% mai mare pentru aceleași servicii jalnice. Primăria Sectorului 2 a acceptat creșterea acestui tarif, deși știa că operatorul de Salubritate nu mai are licență și deși ÎCCJ a decis organizarea unei licitații până în septembrie 2018.

E timpul să oprim betonarea spațiilor verzi din Sectorul 2, e timpul să construim parcuri, e timpul să îngrijim spațiile verzi dintre blocuri și e timpul ca fiecare stradă să aibă boltă verde. Nu mai vrem să ne ducem copiii în alte sectoare pentru distracție, pentru joacă, pentru a ne simți bine. E timpul să avem locuri de muncă aproape de casă, e timpul să construim locuri de muncă în mijlocul sectorului, la Obor, în zona Electronicii, astfel încât oamenii să poată merge la muncă pe jos sau cu bicicleta sau cu transportul în comun. E timpul să digitalizăm primăria, să putem plăti taxele online, să putem obține avizele online (…) e timpul să redăm trotuarele cetățenilor și pietonilor, să eliberăm trotuarele de mașini, să sistematizăm străzile secundare din Sectorul 2, să facem sensuri unice eliberând astfel un sens pentru parcări. E timpul să încurajăm cu adevărat transportul în comun și alternativ, să construim piste de biciclete și parcări pentru biciclete în zone rezidențiale securizate (…) E timpul să avem școli mai bune și mai sigure pentru copiii noștri, să nu mai plătim fondul clasei, fondul școlii sau cum se mai numește acum. Să avem programe after-school, astfel încât copiii noștri să poată sta la școală până ne terminăm serviciul.

E timpul să aducem Sectorul 2 în secolul XXI, e timpul schimbării. Ne vedem la vot!