Sari la conținut

Clotilde Armand, candidatul USR-PLUS la Primăria Sectorului 1: „Venim la primărie ca să redăm această instituție cetățenilor sectorului”

Alianța USR-PLUS și-a prezentat astăzi candidații la primăriile celor 6 sectoare ale Bucureștiului, într-un eveniment-fulger în care toți cei care vor intra în cursa electorală pentru Capitală în această toamnă din partea Alianței au vorbit pe scurt despre programul lor.

Clotilde Armand intră pentru a doua oară în cursa pentru Primăria Sectorului 1, cu promisiunea de a reda primăria cetățenilor din sector și de a învinge și trimite în fața Justiției primarii actuali ai Capitalei.

Redăm mai jos declarația lui Clotilde Armand de la evenimentul de lansare a candidaturii sale la Primăria Sectorului 2 din Capitală:

În 2016 am fost candidatul USB atunci pentru primăria Sectorului 1, pentru că am spus că nu putem să rămânem spectator la ce se întâmplă fără să ne implicăm și să alegem să plecăm. În 2016 am pierdut în fața candidatului PSD, dar am câștigat încrederea voastră și cu această încredere am construit acest partid ca o forță de alternanță politică. Se poate mult mai mult – asta a fost promisiunea (în 2016, n.r.), că o să aduc normalitate, o capitală europeană, normalitate în ce privește siguranța clădirilor, în ce privește tratarea deșeurilor, în ce privește spațiile verzi, în ce privește traficul, în ce privește poluarea – și putem să facem asta, pentru că avem mijloacele pentru a face asta.

Doamna Firea spunea că bugetul Primăriei Mari este de 600 de milioane de euro pe an. Jumătate se duc spre RADET și spre RATB. Bugetul din Primăria Sectorului 1 votat pe 20 februarie 2020 este de 430 milioane de euro anual; reprezintă 1.800 euro pe cap de locuitor pe an, dublu față de Madrid. (…) În general, este de 1.800 – 2.000 lei pe cap de locuitor (în orașele mici, n.r.) și cu acest buget ce facem? Nimic, sunt bani risipiți. (…) Noi vrem să investim. Venim la primărie ca să redăm această instituție cetățenilor sectorului. Vrem să muncim pentru comunitate, nu pentru interese. Epoca rețelelor politice s-a terminat. Îi vom trimite acasă pe primarii din Capitală și îi vom trimite în fața Justiției pentru a răspunde pentru risipa din banii publici.