Sari la conținut

PNL, la distanță de peste 10% față de PSD, susține Ludovic Orban

PNL se află la 36% – 40% în sondaje, la peste 10 procente distanță față de PSD, a declarat premierul Ludovic Orban, care susține că adversarii politici încearcă să inducă alegătorilor impresia că liberalii scad în preferințele de vot ale românilor.

A existat un singur moment când PNL a depăşit 40%, să spun confortabil, ăla a fost un moment de emoţie, după victoria preşedintelui Iohannis (…). PNL astăzi este pe un procent între 36 şi 40%, pe o bandă relativ mai largă decât o bandă de 1-2 procente cât a stat, sigur, şi din cauza faptului că suntem la guvernare într-o perioadă de criză, într-o perioadă de emoţii, când volatilitatea opţiunilor politice e mai mare decât în perioade de stabilitate. Dar PNL este 36% şi 39 virgulă, în toate cercetările sociologice pe care le-am făcut, la distanţă de cel puţin 10% faţă de locul numărul 2, care este PSD. Ăsta este adevărul, a declarat prim-ministrul pentru Digi24.

Potrivit acestuia, sondajele de opinie realizate de partid nu sunt date publicității pentru că scopul lor este de a cerceta, analiza și înțelege așteptările populației.

Nu îmi place să dau publicităţii sondaje de opinie, pentru că, în general, sondaje de opinie le realizezi ca o cercetare ca să afli lucruri, să înţelegi lucrurile, să înţelegi aşteptările populaţiei, aşteptările faţă de măsuri legate de diferite posibile decizii, programe, proiecte. De asemenea, să afli care sunt priorităţile oamenilor. De aia se fac cercetări sociologice. Din păcate, foarte mulţi nu s-au dezvăţat de acest prost obicei de a comanda sondaje de la anumite case de sondaje care s-au descalificat până acum cu toate sondajele prezentate înainte de alegeri şi continuă cu această reţetă care nu foloseşte nimănui, a precizat preloerul Ludovic Orban.

Categorii

ȘTIRI, PNL, POLITICE, PSD

Etichete