Sari la conținut

PSD dă jos Guvernul dacă acesta nu va crește pensiile cu 40% la 1 septembrie

Partidul Social Democrat va depune o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Orban dacă Executivul nu va crește pensiile cu 40% de la 1 septembrie, a anunțat deputatul PSD Lia Olguța Vasilescu, amenințând cu dărâmarea Guvernului „pentru orice modificare, chiar şi cu o virgulă” a Legii Pensiilor. Potrivit acesteia, PSD poate conta și pe voturile ProRomânia și ALDE, social-democrații urmând să se asigure că „vom avea susținerea astfel încât acest guvern să cadă”.

Biroul Permanent Naţional interimar a aprobat astăzi depunerea unei moţiuni de cenzură de către PSD în momentul în care Guvernul României va modifica prin OUG Legea pensiilor publice. De la 1 septembrie ar trebui să fie o creştere a punctului de pensie până la 1.775 de lei, adică 40%. Nu pot să facă această modificare a legii decât printr-o OUG, iar, în momentul în care o vor adopta, vom începe deja strângerea de semnături pentru depunerea moţiunii de cenzură (…) Orice virgulă vor schimba în Legea pensiilor publice, va fi atacată prin moţiune de cenzură, a declarat Lia Olguța Vasilescu la finalul ședinței conducerii PSD.

Deputatul PSD a criticat liberalii pentru împrumuturile și contraperformanțele din cele 6 luni de guvernare, susținând că este „inadmisibil” ca Executivul să susțină că nu sunt bani de pensii.

Guvernul PSD s-a împrumutat în trei ani cu suma de 17 miliarde de euro, iar Guvernul PNL în 6 luni de zile s-a împrumutat cu 15 miliarde, timp în care nu am văzut să apară vreo autostradă nouă în România, nu s-au dat bani în plus pentru veniturile românilor, nu s-au dat bani în plus pentru sănătate. (…) Noi am preluat fondul de pensii cu un deficit de 16 miliarde în 2016 (…). Noi l-am scăzut la 2 miliarde de lei. Cum acum ei nu sunt în stare să găsească suma de 10 miliarde pentru care statul a tot plătit-o ani de zile? (…) Acum a crescut deficitul României şi s-a împrumutat statul român la dobânzi duble decât ţările din jurul României. Acum să vii şi să spui că nu sunt bani de pensii, mi se pare inadmisibil, a adăugat Vasilescu.

*Foto: facebook.com/florinVcitu