Sari la conținut

ProRomânia propune un venit minim pentru cei afectați de coronavirus

Partidul condus de Victor Ponta, ProRomânia, propune ca toți cetățenii afectați de coronacriză să beneficieze de un venit minim vital lunar din partea statului. Ajutorul, care ar fi oferit atât în perioada stării de alertă, cât și timp de un an după finalizarea acesteia, ar fi calculat ca diferență dintre suma de 1.500 de lei și venitul net lunar al beneficiarului, arată reprezentanții partidului într-un comunicat de presă dat publicității astăzi.

PRO România susține că, fără reglementarea venitului minim vital, românii vor fi puși în situația de a nu-și permite alimentele sau medicamentele necesare. Asta cu atât mai mult cu cât guvernul Orban refuză să aplice legea care majorează pensiile, iar numărul celor care au rămas fără un loc de muncă trece de un milion, se arată în sursa citată.

Pro România propune, totodată, majorarea venitului minim vital acordat familiilor monoparentale cu 500 de lei; familiile cu trei persoane majore care locuiesc în aceeași gospodărie ar urma să beneficieze de un ajutor de maximum 3.000 de lei, respectiv 4.000 de lei pentru cele cu mai mult de trei membri peste 18 ani.