Sari la conținut

USR a depus un proiect de lege pentru desființarea SIIJ / Și fostul ministru PSD al Justiției a semnat actul normativ

USR a depus astăzi un proiect de lege care prevede desființarea Secției speciale pentru investigarea infracțiunilor din Justiție, a anunțat deputatul Stelian Ion, unul dintre inițiatorii proiectului alături de Dan Barna, Silviu Dehelean și George Dircă. Interesant este că actul normativ a fost semnat inclusiv de Ana Birchall, fost ministru al Justiției în Guvernul Dăncilă.

Proiectul anterior pentru desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) a fost respins în Parlament de majoritatea controlată de PSD, iar Guvernul PNL nu pare să se grăbească să renunțe la acestă structură creată la comanda lui Liviu Dragnea pentru a-i intimida și șantaja pe procurori și judecători, a scris acesta pe Facebook.

La rândul său, Ana Birchall, fost ministru al Justiției în Guvernul Dăncilă, a anunțat pe Facebook semnarea, în calitate de inițiator, și depunerea la Parlament a proiectului de lege pentru desființarea SIIJ, „un proiect de lege extrem de important pentru sistemul de justiție din România, pentru asigurarea respectului și a domniei legii în România, pentru recâștigarea încrederii românilor în actul de justiție”:

Sper ca acest proiect de lege să fie dezbătut și adoptat în Parlament în procedură de urgență și această creație marca Iordache, Tudorel Toader, Savonea și compania, să fie abrogată! Și mai sper ca vremea şmecheriilor introduse, aşa, pe furiș, nu ştiu de cine, nu ştiu pe unde, exact cum au fost și prevederile toxice privind SIIJ trebuie să apună şi, sper eu, a apus! a scris aceasta.