Sari la conținut

Klaus Iohannis vorbește, dar nu spune nimic: „Avem programe, avem soluții”

Deficitul bugetar, „clar” mai mare decât a fost estimat inițial, trebuie finanțat – aceasta pare să fie concluzia întâlnirii dintre Klaus Iohannis, Ludovic Orban și Mugur Isărescu, potrivit declarațiilor de astăzi ale președintelui, prin care nu a spus practic nimic altceva decât ceea ce știm deja.

(…) am avut o discuție foarte bună pentru a vedea ce măsuri sunt fezabile, ce măsuri se impun pentru revigorarea economică. (…) Este nevoie de măsuri foarte coerente, care ne permit să încurajăm această economie, care este, în momentul de față, într-o situație specială, într-o situație de criză. (…) dacă facem lucrurile așa cum trebuie – și așa ne-am propus să le facem – atunci avem șanse bune să își revină economia românească (…) a declarat președintele.

Iohannis susține optimist că economia României trebuie revigorată și nu repornită, promițând fără argumente sau dovezi că „avem programe, avem soluții” și neanunțând niciuna dintre ele.

O noutate s-a strecurat totuși în discursul de astăzi al președintelui, acesta aducând în discuție și posibile măsuri de austeritate, dacă nu se găsesc sursele de finanțare ale deficitului cu care se va confrunta România în acest an.

Ceea ce ne dorim cu toții este să avem o finanțare bună pentru deficit, ca să nu fie nevoie de măsuri suplimentare de austeritate, a precizat Iohannis.