Sari la conținut

Vești bune în vremuri de criză: Comisia Europeană a aprobat proiectul spitalului regional Iași

Comisia Europeană a aprobat proiectul spitalului regional Iași, a anunțat vicepremierul liberal Raluca Turcan, potrivit căreia acesta va fi „cea mai mare investiție cu bani europeni care se realizează în capitala Moldovei”.

Sunt 143 milioane de euro, bani necesari pentru demararea proiectului Spitalului Regional de Urgență Iași. Acest spital va fi cea mai mare investiție cu bani europeni care se realizează în capitala Moldovei. Celelalte două proiecte (pentru spitalele regionale din Cluj și Craiova) vor fi transmise spre aprobarea Comisiei Europene în cursul lunilor martie – aprilie 2020.

Vom căuta în continuare soluții pentru extinderea sprijinului Comisiei Europene în realizarea proiectelor mari de investiții în spitalele din România, a scris Raluca Turcan într-un post Facebook.

Aceasta a criticat guvernarea PSD pentru abandonarea „cu cinism” a spitalului regional, deblocat în luna decembrie prin semnarea primului contract de finanțare.

În patru luni de guvernare PNL a reușit să facă ce nu a făcut PSD în trei ani. Vom continua marele proiecte din sănătate și educație pentru că ne pasă de români, a adăugat vicepremierul PNL.