Sari la conținut

Alocațiile copiilor se dublează – Klaus Iohannis a promulgat legea, trecând peste voința premierului

Președintele Klaus Iohannis a promulgat proiectul de lege al PSD care dublează alocațiile pentru copii, la doar câteva zile după ce anunțase, în cadrul unei conferințe de presă, că nu are de gând să refuze această promulgare.

Astfel, alocațiile primite de copiii cu vârste cuprinse între 2 și 18 ani vor ajunge la 300 de lei, în timp ce alocațiile copiilor de până la 2 ani sau ale copiilor cu handicap, cu vârste cuprinse între 2 și 18 ani, vor atinge valoarea de 600 de lei.

Decizia președintelui pare să ignore complet voința prim-ministrului Ludovic Orban, care a protestat în mai multe rânduri împotriva inițiativei social democraților pe care i-a acuzat de iresponsabilitate din cauza presiunii suplimentare puse asupra unui buget de stat și așa strâns.

Premierul a spus chiar că ia în considerare mai multe variante pentru blocarea proiectului de lege, fie prin atacarea acestuia la CCR, fie prin prorogarea termenului de intrare în vigoare sau asumarea răspunderii Guvernului; mai mult, Ludovic Orban anunțase la finalul săptămânii trecute că Executivul urmează să amâne intrarea în vigoare a legii „până vom avea posibilitatea să asigurăm resursele financiare în buget, care se poate face doar la rectificare, care se poate face după iulie”.

Actul normativ va intra în vigoare din prima zi a lunii următoare celei în care acesta este publicat în Monitorul Oficial.

Descoperă mai multe la Politice.net

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura