Sari la conținut

Răsturnare de situație: Dublarea alocațiilor, promulgată de Iohannis, va fi amânată de Guvern

La scurt timp după ce Administrația Prezidențială a anunțat promulgarea legii privind dublarea alocațiilor copiilor, PNL anunță că va amâna intrarea în vigoare a acesteia până la rectificarea bugetară din luna iulie a acestui an:

Pentru că PNL este într-un dialog continuu cu președintele Klaus Iohannis, promulgarea de astăzi a legii privind alocațiile va fi completată de o Ordonanță de Urgență a Guvernului. Actul normativ va proroga intrarea în vigoare a legii de dublare a alocațiilor până la prima rectificare bugetară din acest an, la începutul lunii Iulie, așa cum prevede legea responsabilității fiscal-bugetare. Presiunea care apasă bugetul din acest an, din motive ce țin de politica falimentară a fostului guvern, dorim să nu afecteze copiii din România, a declarat vicepremierul Raluca Turcan, citată de G4Media.

La rândul său, ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat astăzi că în acest moment nu există bani pentru creșterea alocațiilor și că înțeleaptă ar fi găsirea „unei soluții urgente la rectificare”.

Să nu avem niciun dubiu cu privire la înțelegerea pe care o avem privind la necesitatea creșterii alocaților. Însă trebuie să înețegem că din moment ce legea a fost adoptată după ce noi am adoptat bugetul treuie să găsim resurse pentru plata banilor. În acest moment nu avem bani. Cred soluția înțeleaptă este găsirea unei soluții urgente la rectificare, în vară, a spus aceasta pentru Adevărul Live.

Reamintim că PNL s-a opus puternic proiectului de lege inițiat de PSD, care privește dublarea alocațiilor copiilor. Chiar și după trecerea acestuia de Parlament, Ludovic Orban a anunțat că analizează mai multe variante de blocare, din cauza lipsei fondurilor de la bugetul de stat.

Descoperă mai multe la Politice.net

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura