Sari la conținut

Sondaj CURS: PSD crește, PNL stagnează, USR se prăbușește

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, 35% dintre români ar vota cu PNL, arată un sondaj CURS realizat în perioada 12-17 decembrie. Deși liberalii se mențin în top în preferințele alegătorilor după europarlamentare și prezidențiale, PNL stagnează în sondaje totuși, dacă ne raportăm la sondajele efectuate în cursul acestui an.

Între timp, PSD crește din nou – social-democrații ar obține 31% din voturile românilor la următoarele alegeri parlamentare, semn că Opoziția le priește. De altfel, din această postură, PSD nu are de ales decât să își îmbunătățească scorul electoral din acest moment.

Cea mai proastă veste din partea alegătorilor o primește USR, care s-a prăbușit la un rușinos 14% după evoluția ultimelor luni și după scandalurile interne care macină credibilitatea partidului lui Dan Barna.

ProRomânia lui Victor Ponta trece pragul electoral cu un scor de 6%, ca și PMP-ul lui Eugen Tomac, care ar obține 5% din voturile românilor. UDMR și ALDE nu ar reuși în schimb să intre în Parlament.

Sondajul CURS a fost realizat între 12-17 decembrie 2019, pe un eșantion de 1067 de repondenți cu vârsta de peste 18 ani. Metoda de culegere a datelor a fost față în față, la domiciliul repondenților, iar eroarea maxim tolerată este de +/- 3%, la un grad de încredere de 95%.