Sari la conținut

Orban, despre pretențiile USR: Nu pot să condiționeze PNL de lucruri pe care nu le poate oferi

Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat astăzi după încheierea negocierilor cu USR cu privire la susținerea noului prim-ministru în Parlament că USR cere lucruri pe care liberalii nu le pot oferi.

Nu pot să condiționeze PNL de lucruri pe care nu le poate oferi, a precizat premierul desemnat.

Acesta face referire la condițiile pe care USR le pune pentru a susține noul Guvern în Parlament, care vizează alegerea primarilor în două tururi, desființarea Secției speciale de anchetare a magistraților, modificarea legilor justiției, adoptarea inițiativei privind radarul pădurilor și stoparea tăierilor ilegale de copaci.

Din punctul meu de vedere mi s-a părut că ne-am înțeles. Am stabilit doar că vom avea o a doua întâlnire, cel mai probabil în cursul zilei de marți. Am văzut o declarație anterioară în care într-un fel condiționau susținerea investirii guvernului de reușita acestor proiecte. Aici vă spun sincer că nu cred că asta va fi poziția lor pentru că este o poziție nerezonabilă. Nu poți cere PNL decât ceea ce poate da PNL. Să susțină proiectele, noi oricum le susținem, unele sunt proiectele noastre. Nu poți să condiționezi PNL de lucruri pe care nu le poate oferi PNL. Noi nu putem decât să facem ce am făcut până acum, să susținem anumite puncte de vedere, a adăugat Ludovic Orban.

La rândul său, liderul USR, Dan Barna, a declarat că formațiunea politică pe care o conduce va lua o decizie cu privire la susținerea în Parlament a noului Guvern după ce va vedea ce se întâmplă marți în forul legislativ cu privire la inițiativele legislative susținute prioritar de USR.

Am stabilit să ne mai vedem o dată marți după-amiază sau miercuri dimineață. A existat o deschidere a premierului desemnat pentru aceste măsuri. Cei de la PNL au spus că le susțin. Au promis că vor demara un dialog și cu celelalte partide, a precizat Dan Barna.