Sari la conținut

Tăriceanu votează o moțiune de cenzură împotriva lui Orban dacă acesta renunță la SIIJ

Nici nu s-a răcit bine încheierea acordului dintre Călin Popescu Tăriceanu și Ludovic Orban pentru susținerea noului Guvern, că liderul ALDE se gândește deja la cum să dărâme viitorul Executiv.

Tăriceanu a afirmat că, dacă Guvernul Orban va modificarea sau desființarea Secției de investigare a infracțiunilor în Justiție (SIIJ), ALDE va vota o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Orban.

În legătură cu desființarea am avut noi cei de la ALDE un punct de vedere, nu vom fi de acord. Dacă se încearcă inclusiv o altă manevră cu asumarea răspunderii vă spun că dacă se depune moțiune de cenzură votăm moțiunea de cenzură și pică orice guvern pe subiectul ăsta. Dacă mergem pe asumarea răspunderii e termen de trei zile în care poți depune moțiune, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Acesta a precizat, de asemenea, că orice modificare a SIIJ va fi făcută în Parlament, „calea cea mai corectă, locul cel mai potrivit pentru dezbatere și adoptarea unor legi care vizează funcționarea Justiției”.

Eu cred că Secția specială trebuie să rămână. Nu este o invenție de acum, ea funcționa în cadrul DNA-ului. În momentul de față ea este sub autoritatea CSM, care este garantul independenței justiției. Cu ce este mai puțin valabilă Secția acum decât cum era înainte? a adăugat acesta.

*Surse: Facebook.com/tariceanu