Sari la conținut

Atu-ul lui Dăncilă la moțiune: Rectificarea bugetară de a doua zi

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat astăzi că vineri, a doua zi de după cea în care se va acorda votul pentru moțiunea de cenzură împotriva Guvernului, va avea loc ședința Executivului în care va fi adoptată rectificarea bugetară a anului 2019.

Rectificarea bugetară va avea loc vineri. Vineri vom avea ședință de guvern, vom avea rectificarea bugetară și mai multe acte normative atât de așteptate în întreaga țară, a declarat la Vaslui premierul.

Nu este deloc întâmplător anunțul de astăzi al prim-ministrului, dat fiind că acesta ar putea fi exact „imboldul” de care au nevoie baronii din PSD pentru a o susține pe Dăncilă la votul de joi din Parlament. De reținut, este pentru prima dată când o moțiune de cenzură înaintată împotriva Guvernului PSD de la alegerile din 2016 încoace chiar are șanse să treacă.

Pentru PSD, ca și pentru Opoziție, acestea sunt zile de foc, în care se poartă negocieri strânse. E suficient ca oricare parte să întoarcă doar câteva voturi pentru a schimba soarta acestui Guvern care se luptă cu toate forțele politice din România. Nici unul dintre partidele de Opoziție nu are însă mușchii financiari ai premierului: rectificarea bugetară ar putea deveni, de aceea, buturuga mică ce va răsturna marea moțiune.