Sari la conținut

Ludovic Orban se bazează pe 244 de voturi la moțiune. Ca să treacă, aceasta are nevoie de 233

Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat că a obținut, în plus față de cele 237 de voturi ale celor care au semnat moțiunea de cenzură, încă 7 angajamente. În total, acesta se bazează joi pe 244 de voturi.

În momentul de faţă mai avem (…) angajamente de vot la moţiune din partea a încă 7 parlamentari. (…) Convingerea mea este că la ora actuală toate formaţiunile politice care s-au angajat în susţinerea acestui demers sunt mobilizate la maxim pentru a asigura succesul moţiunii de cenzură, a declarat Ludovic Orban în cadrul unei conferințe de presă de la Focșani.

Președintele liberalilor a precizat totuși că Guvernul încearcă să deturneze voturile susținătorilor moțiunii de cenzură oferindu-le „marea cu sarea” – până în prezent însă, niciunul dintre cei 237 de semnatari nu s-ar fi răzgândit.

Avem semnale din partea multor parlamentari că Guvernul, prin diferiţi emisari, caută să ofere marea cu sarea către parlamentari care au semnat moţiunea de cenzură, cu intenţia de a-i determina să nu vină la vot. Până în momentul de faţă nu am cunoştinţă despre niciunul dintre cei 237 de semnatari că ar fi luat o altă decizie decât aceea de a vota moţiunea de cenzură şi aşa mi se pare profund corect şi normal, pentru că a semna o moţiune de cenzură reprezintă un angajament clar de a vota moţiunea de cenzură, a adăugat Orban.