Sari la conținut

Dacian Cioloș, prins cu mâța-n sac? Susține corupții Franței, dar nu și pe cei ai României

Liderul grupului Renew Europe din Parlamentul European, Dacian Cioloș va sprijini nominalizarea Franței pentru funcția de comisar european, deși Sylvie Goulard se confruntă cu acuzații de corupție:

Într-un interviu pentru publicația Politico, Cioloș afirmă că a acceptat explicațiile acesteia cu privire la suspiciunile de integritate care planează asupra sa, după ce Goulard ar fi angajat fictiv mai multe persoane în cabinetul său de europarlamentar. Pentru el, spune Cioloș, a fost clar că franțuzoaica respectă regulile Uniunii Europene dat fiind că a rambursat comunității UE fondurile cheltuite în acest scop.

Anterior, președintele PLUS spunea că europarlamentarii USR PLUS îi vor trata „în mod egal” pe toți candidații – atât pe cel român, cât și pe cel francez, în replică la descoperirile făcute de presă cu privire la problemele de integritate ale candidaților la Comisia Europeană. Cu toate astea, USR-PLUS s-a opus vehement și din start candidaturii Rovanei Plumb, Cioloș avertizând-o pe Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene, că va vota împotriva candidatului român în Parlamentul European, potrivit Politico.

Acum, Dacian Cioloș sugerează că publicația i-a reprodus incorect declarația despre Sylvie Goulard, pentru că „vorbele mele nu au fost citate cu ghilimele”. Potrivit acestuia, el a spus că Sylvie Goulard trebuie tratată la fel ca Rovana Plumb.

Fie și așa, nu putem să nu remarcăm vehemența față de Plumb, complet opusă clemenței arătate de Cioloș candidatului sprijinit de Macron. „Așteptăm să vedem”. Rezultatul final îl vom vedea în votul din Parlamentul European: ce știm până acum este că Rovana Plumb nu va beneficia de sprijinul USR-PLUS. Dar candidatul Franței?

Descoperă mai multe la Politice.net

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura