Sari la conținut

Replica premierului pentru președinte: Continuă abuzul de putere, sfidarea românilor, nepăsarea față de problemele țării

Nici nu apucă bine să spună unul ceva, că celălalt vine cu replica: la doar câteva ore după ce Klaus Iohannis a respins iar miniștrii propuși de premier, Viorica Dăncilă a lansat un nou atac la adresa președintelui, pe care-l acuză de abuz de putere, sfidare a românilor și nepăsare față de problemele țării. Potrivit acesteia, Iohannis s-a întors împotriva propriului popor, dedicând ultimul an de mandat „celei mai dăunătoare campanii făcute vreodată în România”.

Avem un președinte care a urmărit cu îngrijorare ce s-a întâmplat în jurul dumnealui timp de 5 ani de la Palatul Cotroceni și care a dedicat ultimul an de mandat celei mai dăunătoare campanii făcute vreodată în România, una care sacrifică interesul și stabilitatea țării, a declarat prim-ministrul.

Fără să spună dacă va duce până la urmă Guvernul în Parlament pentru votul de validare, Dăncilă a precizat totuși că nu se teme și nu fuge de Constituție.

Nu îmi este teamă să mergem în Parlament, am mai spus-o. Nu fugim de Constituție așa cum o face președintele, nu fugim de responsabilitate și nu vom da înapoi. Aceste speculații sunt ridicole, dar sunt ultimul resort la care pot să apeleze cei ce nu vor România normală, ci România blocată, a mai precizat aceasta.