Sari la conținut

Klaus Iohannis aruncă pisica blocării Guvernului la PSD

Războiul declarațiilor dintre președintele Klaus Iohannis și premierul Viorica Dăncilă a ajuns la un nou nivel: dacă ieri șeful statului a spus că PSD conduce o guvernare eșuată, iar prim-ministrul i-a răspuns spunând că președintele, nu statul trebuie resetat, astăzi Klaus Iohannis lansează un nou atac:

După ce a anunțat că respinge „categoric” propunerile înaintate de PSD pentru miniștrii interimari care ar fi trebuit să-i înlocuiască pe cei demisionari ai ALDE, Klaus Iohannis a declarat că nu el se face responsabil de blocarea Guvernului, ci Viorica Dăncilă, care trebuie să trimită Guvernul în Parlament „de urgență”. Guvernul nu mai are legitimitate în fața românilor de pe 26 mai, iar acum a pierdut și legitimitatea politică, după plecarea ALDE de la guvernare, mai afirmă președintele, care menționează votul din Parlament ca unic mod de tranșare a acestei situații.

Avertizez PSD să pună rapid capăt acestei crize politice care se poate transforma într-o criză cu efecte directe asupra cetățenilor. PSD riscă să ducă România într-un blocaj care poate însemna inclusiv întârzieri în plata pensiilor și salariilor, a încheiat președintele Iohannis.