Sari la conținut

PNL București susține că școlile nu sunt pregătite de începerea noului an din cauza PSD

PNL București acuză administrația PSD și ministerul Educației de incompetență, întrucât școlile din Capitală nu sunt pregătite de începerea noului an școlar. Potrivit reprezentanței filialei din București a liberalilor, Ministerul Educației nu a gestionat corespunzător achiziția manualelor „din incompetență evidentă”, iar primăriile PSD din Capitală nu au încheiat lucrările de reparații și curățenie în toate unitățile care ar trebui să-și deschidă mâine porțile.

Lipsa manualelor este imputabilă Ministerului Educației, cel care, din incompetență evidentă, nu gestionează corespunzător nici în acest an procedurile de achiziție publică. (…) Din cauza incompetenței administrației PSD sunt multe exemple de unități de învățământ unde clopoțelul de început de an nu va suna mâine, ci peste o săptămână sau chiar două, pentru că lucrările nu sunt gata, arată liberalii într-un comunicat de presă dat astăzi publicității.

Mai mult de 170 de școli, grădinițe și universități din București sunt în prezent în categoria clădirilor cu risc seismic, potrivit PNL București, care susține că școlile din Capitală nu doar că nu lucrează în interesul elevilor, ci sunt „adevărate pericole” pentru aceștia.

În anul școlar 2019-2020, peste 170 de școli, grădinițe, licee și facultăți se află în clădiri cu risc seismic, potrivit raportului ISU București. Administrația PSD pune în pericol, zi de zi, peste 38.383 de preşcolari, elevi, studenţi şi cadre didactice care ar putea fi afectate de seism.

Categorii

ȘTIRI, PNL, POLITICE, PSD

Etichete

,