Sari la conținut

UDMR și PMP o susțin pe Alina Gorghiu la șefia Senatului

UDMR nu se dezice de dezicerea față de PSD: Kelemen Hunor a afirmat astăzi că partidul său ar susține candidatura senatorului PNL Alina Gorghiu la președinția Senatului, dacă aceasta va fi propunerea liberalilor.

Dacă va exista această candidatură da, nu avem o problemă, nu e niciun secret. Dar deocamdată nu știm (…) Nu îl vom susține pe domnul Meleșcanu, nu e o chestiune personală, dar dacă nu susținem Guvernul, nu-l susținem la Senat pe domnul Meleșcanu, a spus Kelemen Hunor.

Tot astăzi a declarat și Eugen Tomac, liderul PMP, că senatorii săi vor susține propunerea PNL pentru conducerea Senatului.

Vom susține propunerea de dreapta, respectiv candidatul PNL. Sper ca aventura asta cu Meleșcanu, vânător de funcții, să înceteze, pentru că nu sunt funcțiile lor, sunt funcții în statul român, a afirmat acesta.

Nu doar aversiunea față de susținerea lui Teodor Meleșcanu din partea PSD la șefia Senatului este ceea ce au în comun cele două partide: ambele cochetează, de asemenea, cu ideea susținerii unei moțiuni de cenzură.

Deznodământul, cel puțin în ce privește succesiunea lui Călin Popescu Tăriceanu la președinția Senatului, va fi dezvăluit în curând: pe 10 septembrie este programat votul senatorilor, potrivit unei decizii adoptate în Biroul Permanent.