Sari la conținut

Mircea Diaconu, chemat de ALDE și Pro România la discuții pentru sprijin la prezidențiale

Mircea Diaconu a declarat într-un interviu pentru RFI că a fost chemat la discuții cu ALDE și Pro România, în vederea unui posibil sprijin din partea celor două formațiuni politice pentru alegerile prezidențiale din această toamnă, la care fostul europarlamentar a anunțat că intenționează să participe.

Da, se pare că voi avea discuții, de asta mi-am modificat programul (…), am primit telefon și m-au chemat la o discuție, asta și fac acum, mă duc, a precizat acesta.

Mircea Diaconu a precizat că cel mai probabil Călin Popescu Tăriceanu se va retrage din cursa pentru prezidențiale pentru a-i acorda sprijin fostului europarlamentar:

După cum arată lucrurile, apropo de telefonul de aseară târziu și de faptul că mă duc acum la discuțiile astea, probabil că așa și va fi, însă nu mă duc să negociez, ci mă duc să înțeleg termenii și da, să negociez, dacă vreți sau să securizez termenii relației.

Negocierile dintre Mircea Diaconu și ALDE-Pro România au loc în aceeași zi în care este posibil să se decidă soarta coaliției de guvernare: astăzi au loc întâlniri atât între PSD și ALDE, cât și între ALDE și Pro România.