Sari la conținut

Dana Gîrbovan, nominalizată de PSD pentru ministerul Justiției, pleacă din magistratură

Judecătoarea Dana Gîrbovan, propusă de PSD pentru portofoliul ministerului Justiției, și-a dat astăzi demisia din magistratură, dat fiind că altminteri nu ar fi putut fi numită în funcție.

În toată activitatea de judecător am spus ceea ce am crezut și am crezut în ceea ce spun, chiar daca nu era pe placul unei majorități de moment. Odată ce am acceptat de principiu propunerea de a conduce Ministerul Justiției, mi se pare firesc să îmi dau demisia din magistratură, pentru ca procedura efectivă de numire să poata fi inițiată, a scris aceasta pe Facebook.

Membrii Secției pentru judecători din CSM s-au reunit într-o ședință de urgență pentru a discuta demisia din magistratură a judecătoarei Dana Gîrbovan. Odată acceptată, decizia de eliberare în funcție va ajunge apoi pe masa președintelui Iohannis, urmând să devină oficială prin decret prezidențial.

Reamintim că, în urmă cu două zile, Asociația Forumului Judecătorilor din România și Asociația Inițiativa pentru Justiție au solicitat președintelui Iohannis să nu o accepte pe Dana Gârbovan în funcția de ministru al Justiției, motivând cererea prin faptul că desemnarea unui magistrat în activitate la conducerea ministerului Justiției este neconstituțională și contravine recomandărilor Comisiei de la Veneția.