Sari la conținut

Traian Băsescu: Cea mai mare problemă a polițiștilor e slaba pregătire profesională

În momentul de față, cea mai mare problemă a polițiștilor din România este slaba pregătire profesională, consideră fostul președinte Traian Băsescu – problemă pe care, în opinia sa, o putem regăsi atât la Poliția Națională, cât și la cea Locală.

Acesta îi recomandă lui Mihai Fifor, ministru interimar al Internelor (posibil plin în curând) să prioritizeze în mandatul său pregătirea cadrelor de poliție. Bani există, spune fostul președinte, dar sunt folosiți pentru a organiza cursuri tip vacanță, în loc ca acestea să fie desfășurate la locul de muncă.

Avem 4,7 miliarde de euro pentru pregătire profesională de la Uniunea Europeană. Ar trebui să facă o prioritate din a organiza cursuri de pregătire profesională în unitățile de Poliție. Mai mult, e o cerință UE pregătirea continuă. Noi utilizăm acești bani pe școlarizare prin simpozioane, or ar trebui să facem pregătire profesională la locul de muncă, a declarat acesta.

Traian Băsescu afirmă că Mihai Fifor, propunerea PSD pentru ministerul de Interne, poate fi o soluție bună dacă acesta din urmă va accepta ca numirile în posturi să fie făcute prin prin concursuri și completate de un program de pregătire continuă a polițiștilor.